Ennakko: Maakuntahallitus keskustelee perjantaina Jyväskylä-Pieksämäki-Jyväskylä junavuorojen lakkautuksiin liittyvästä kannanotosta

Ajankohtaista • 16.12.2019 | Ks-liitto

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontuu perjantaina 20.12.2019.

Tulevassa kokouksessaan maakuntahallitus tulee keskustelemaan Jyväskylä – Pieksämäki – Jyväskylä -junayhteyksien vuorolakkautuksiin kohdistuvan kannanoton tekemisestä. Keski-Suomen liiton puheenjohtajisto on esittänyt, että maakuntahallitus laatisi kannanoton, jossa Keski-Suomen maakuntahallitus edellyttäisi nyt lakkautettujen junavuorojen palauttamista. Yhteysväli on puheenjohtajiston mielestä merkittävä väylä henkilöliikenteelle ja osa merkittävää poikittaisyhteyttä Keski-Suomessa (Keuruu – Jyväskylä – Pieksämäki).

Kokouksessaan maakuntahallitus keskustelee myös Kasvu Open Oy:n Keski-Suomen liitolle esittämästä yhteistyökumppanuudesta vuodelle 2020. Yhteistyösopimus paitsi toisi Keski-Suomen liitolle näkyvyyttä, se myös velvoittaisi liiton osallistumaan Keski-Suomessa tapahtuvien Kasvunpolkujen rahoitukseen. Kasvuasiantuntija-yhteistyösopimuksen ja kasvunpolkujen kustannus olisi Keski-Suomen liitolle 52 000 €.

Lisäksi kokouksessa tullaan käymään läpi Keski-Suomen liiton jäsenkuntien maksuosuuksien maksupäivien muutoksia.

Katso kaikki kokouksen keskustelu- ja päätösaiheet esityslistalta täältä.

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Tapani Mattila
maakuntajohtaja
040 595 0011
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

Pekka Hokkanen
aluekehitysjohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Sari Karhu
hallintopäällikkö
040 586 7083
sari.karhu[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!