Keski-Suomen maakuntahallitus: Nuorisovaltuusto osaksi Keski-Suomen liiton organisaatiota

Ajankohtaista Tiedotteet • 29.11.2019 | Ks-liitto

Maakuntahallituksen kokoustiedote:

Keski-Suomen maakuntahallitus on päättänyt perustaa Keski-Suomen maakunnallisen nuorisovaltuuston vuosille 2020 ja 2021. Maakuntahallitus hyväksyi yhteistyösopimuksen Nuorten Suomi ry:n kanssa nuorisovaltuuston ohjaamisesta ja nuorisovaltuuston kulujen korvaamisesta.

Päätös juontui nuorisovaltuuston kesällä 2019 tekemästä kuntalaisaloitteesta, jolloin nuorisovaltuusto myös esitti, että liitto takaisi resurssit toimintansa jatkamiseksi. Nuorisovaltuusto sai alkunsa maakunta- ja sote-uudistuksen aikana, jolloin nuorten vaikuttajaryhmä valmisteli maakunnallista nuorisovaltuustoa.

Hallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm kommentoi päätöstä nuorisovaltuuston virallistamisesta:
– Tällainen nuorten osallistaminen on omiaan vahvistamaan heidän asioidensa huomioimista koko maakunnan alueella. Toivon tietysti itse, että päätöksemme kannustaa maakunnan nuoria tulemaan mukaan toimintaan.

Maakuntahallitus valtuutti maakuntajohtajan nimeämään työryhmän jäsenet vuodeksi kerrallaan.

 

Keski-Suomen edustajat alueelliseen liikuntaneuvostoon on nimetty

 

Kokouksessaan maakuntahallitus valitsi Keski-Suomen edustajat Länsi- ja Sisä-Suomen alueelliseen liikuntaneuvostoon toimikaudeksi 2020 – 2023. Edustajiksi valittiin Mika Kyrö, Petri Lehtoranta ja Anna-Leena Sahindal. Valintojen perusteluina olivat valittujen vahvat ja keskenään erilaiset asiantuntemukset.
Maakuntahallitus päätti myös esittää Länsi- ja Sisä-Suomen liikuntaneuvostolle alueellisesti edustavan puheenjohtajiston valitsemista ja keskisuomalaisedustajan valitsemista 1. varapuheenjohtajaksi.
Liikuntaneuvosto on aluehallintovirastojen toimialueiden maakuntaliittojen kokoama neuvosto, jonka tehtävänä on edistää alueellista liikuntaa ja liikuntapolitiikkaa.

 

Suomen kuntaliiton ja maakuntien liittojen palvelusopimukselle vihreää valoa

 

Maakuntahallitus hyväksyi Suomen kuntaliitto ry:n ja maakuntien liittojen välisen palvelusopimuksen Keski-Suomen liiton osalta. Palvelusopimus koskee Suomen Kuntaliiton maakuntien liitoille palvelumaksua vastaan tarjoamia palveluja ja yhteistyötä.

Mikäli kaikki sopimusosapuolet hyväksyvät sopimuksen päätöksentekoelimissään, on sopimus toistaiseksi voimassa 1.1.2020 alkaen. Keski-Suomen liiton palvelumaksu tulisi hyväksyttävän sopimuksen mukaan olemaan 15 000 euroa vuodessa.

Lisäksi hallitus sai kokouksessaan esitykset Kasvu Openin toiminnasta sen toimitusjohtaja Jaana Seppälältä, maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvästä yhteistyösopimuksesta Keski-Suomen liiton kehittämispäällikkö Raija Partaselta, sekä Keski-Suomen liiton uusimmasta strategisesta kärjestä hyvinvointitaloudesta ja sen alaisista hankkeista Keski-Suomen liiton kehittämispäällikkö Kari Piriseltä.

 

Keski-Suomen maakuntahallituksen kokous pidettiin Jyväskylässä perjantaina 29.11.2019.

 

Tutustu kokouksen esityslistaan tästä.

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Tapani Mattila
maakuntajohtaja
040 595 0011
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

Pekka Hokkanen
aluekehitysjohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Hanna Kunttu
suunnittelupäällikkö
040 591 5901
hanna.kunttu[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!