Keski-Suomen maakuntahallitus: Suunnittelujohtaja valittu; talousarvio 2020 etenee valtuuston käsittelyyn

Ajankohtaista Tiedotteet • 28.10.2019 | Ks-liitto

Maakuntahallituksen kokoustiedote

Keski-Suomen liiton uudeksi suunnittelujohtajaksi on valittu Markus Erkkilä. Suunnittelujohtaja vastaa maakuntakaavoituksesta, liikennejärjestelmäsuunnittelusta, maakunnan alueidenkäytön suunnittelusta ja tilan seurannasta sekä tekee edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä.

Markus Erkkilä työskentelee tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan liitossa vs. suunnittelujohtajana. Hänen tehtävänään on muun muassa maakuntakaavoituksen ja liikennejärjestelmäsuunnittelun johtaminen ja edunvalvonta. Erkkilä on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri pääaineenaan aluetiede. Keski-Suomen liiton suunnittelujohtajan tehtävään erittäin hyvin sopivan aiemman työkokemuksen ohella Erkkilän vahvuuksia on tulevaisuuteen suuntautuva, kehittävä ja verkostoja mukaan ottava työote. Erkkilä on jo vahvasti mukana Keski-Suomen liiton suunnittelujohtajan tehtävä kannalta keskeisissä valtakunnallisissa verkostoissa.

Varalle valittiin maakunta-arkkitehti Liisa Bergius.

 

Keski-Suomi rokkaamaan!

 

Maakuntahallitus hyväksyi omalta osaltaan Keski-Suomen liiton talousarvion 2020 sekä talous- ja toimintasuunnitelman 2020 – 2022.

– Toiminnan pitää pystyä vastaamaan toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Työllisyyden ja elinvoiman tukeminen on nyt tärkeä tehtävämme. Meidän pitää saada Keski-Suomi rokkaamaan, totesi maakuntajohtaja Tapani Mattila.

– Keski-Suomen liitto käynnisti keväällä toimintansa terävöittämisen. Toiminnan terävöittäminen on pysyvä asennemuutos, joka näkyy kaikessa tekemisessämme. Verkostoissa vaikuttaminen on arjen ydintoimintaa. Aluekehittämistyötä tehdään Keski-Suomen liiton ennakointi- ja tulevaisuusosaaminen hyödyntäen, kuvasi aluekehitysjohtaja Pekka Hokkanen.

– Maakunnallisen yhtenäisyyden ja identiteetin vahvistaminen tarkoittaa käytännöllisiä tekoja, kuten läsnäolon lisäämistä eri puolilla maakuntaa. Sitä on myös perinteikäs Keski-Suomen risteily, kertoi Mattila.

Talousarvio 2020 on suunniteltu alijäämäiseksi ja taloussuunnitelmakauden vuodet 2021 ja 2022 tasapainoisiksi. Toimintatuloja suuremmat toimintamenot saadaan katettua Keski-Suomen liiton sijoitusta purkamalla ja alijäämä voidaan kattaa peruspääomaa alentamalla, koska peruspääoman tarve on pysyvästi alentunut.

Maakuntahallituksen käsittelyn jälkeen Keski-Suomen liiton talousarvio 2020 sekä talous- ja toimintasuunnitelma 2020 – 2022 etenevät maakuntavaltuuston hyväksyttäviksi.

Tutustu asiakirjaan tästä.

 

Muut Keski-Suomen liiton toimintaan liittyvät asiat

 

Maakuntahallitus päätti Keski-Suomen liiton osallistumisesta kuuden maakunnan esiselvitykseen yhteisen liikennestrategian laatimisesta.

Tutustu maakuntien yhteiseen suunnitelmaan lisää tästä.

 

Maakuntahallitus päätti valita Keski-Suomen foorumin ja risteilyn 2020 matkanjärjestäjäksi tarjousten vertailun perusteella Matkapojat Oy:n. Risteily järjestetään 11 – 12.9.2020 ja sen ennakkomarkkinointi käynnistyy talven aikana.

Maakuntahallitus hyväksyi talous- ja palkkahallinnon palveluiden ostamisen Monetra Keski-Suomi Oy:ltä 1.1.2020 alkaen.

Maakuntahallitus keskusteli sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisestä Keski-Suomessa, muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön käynnisteillä olevista kehittämisohjelmista vuosille 2020 – 2023. Lisäksi maakuntahallitukselle esiteltiin ehdotusta Keski-Suomen ensimmäiseksi hyvinvointiohjelmaksi.

Maakuntajohtaja sai hallituksen palautekeskustelussa kiitosta maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtamisesta ja liiton johtamisesta.

 

Kehittämisrahoitusta kylähengen vahvistamiseen

 

Jyväskylän yliopisto saa Keski-Suomen kehittämisrahastosta rahoitusta hankkeelle “Kylähengen vahvistamista osallistavalla kulttuurisuunnittelulla – etnografinen toimintatutkimus Palokassa ja Sumiaisissa”. Maakuntahallitus päätti yhteensä 90 901 euron rahoituksesta hankkeelle.

Keski-Suomen maakuntahallituksen kokous pidettiin Jyväskylässä perjantaina 25.10.2019.

Tutustu kokouksen esityslistaan tästä.

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

Tapani Mattila
maakuntajohtaja
040 595 0011
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

Pekka Hokkanen
aluekehitysjohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Sari Karhu
hallintopäällikkö
040 586 7083
sari.karhu(at)keskisuomi.fi

Hanna Kunttu (liikennestrategia)
suunnittelupäällikkö
040 591 5901
hanna.kunttu[at]keskisuomi.fi

Liisa Bergius (hanke)
maakunta-arkkitehti
040 5902296
liisa.bergius(at)keskisuomi.fi

Pirjo Peräaho (foorumi ja risteily, hyvinvointiohjelma, STM:n hankkeet)
projektipäällikkö
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

Piditkö artikkelista?
Jaa se myös muille!

Ota yhteyttä!