Lähiruoka kiinnostaa keskisuomalaisia, mutta kuntien ruokapalveluissa lähiruoan käytössä ollaan vielä alussa. Meillä on paljon hyviä esimerkkejä, joista voimme oppia. Mutta, vielä on haasteita, joita voimme ratkoa. Tätä varten olemme koonneet selvityksen kuntien lähiruoan käytöstä ja pullonkauloista tuottajien ja käyttäjien näkökulmasta.
Tervetuloa keskiviikkona 20.11. klo 12-15 keskustelemaan kanssamme siitä, mitä pitäisi tehdä ja kuinka tartutaan toimeen. Järjestämme tilaisuuden livestreamin avulla yhtä aikaa kolmessa paikassa (Lennätin, Biotalouskampus, Keski-Suomen liitto). Kaikilla paikkakunnilla on tarjolla sekä livesäpinää että verkkovälitteistä tiedonjakoa.
Tapahtumapaikat: Viitasaari (Lennätin, Keskitie 4), Saarijärvi (Biotalouskampus, Tuumalantie 17) ja Jyväskylä (Keski-Suomen liitto, Cygnaeuksenkatu 1, kokoustila Anni/Helmi). Tapahtumaa voi seurata myös live stream -lähetyksen kautta.
OHJELMA
12:00 Tervetuloa (Hannu Koponen, Keski-Suomen liitto)
12:05 Lähiruoka Keski-Suomessa, case julkinen keittiö (Suvi Bayr, Keski-Suomen liitto ja Maija Suutarinen, Hakamaan lammastila)
12:30 Lähiruoka Muuramessa (Ilja Saralahti, Muuramen kunta)
12:40 Lähiruoka ravintolassa (Kätlin Savela, Savutuvanapaja)
13:10 Lähiruokaa yhteistyön avulla, Paavonpoluilta-yritysryhmähanke (Visa Törmälä, Creneco Green, Saarijärvi)
13:30 Mitä tästä kaikesta voidaan oppia? (Leena Pölkki, JAMK)
13:45 Kahvi ja ryhmäkeskustelua paikkakunnilla
14:30 Keskustelujen yhteenvedot
15:00 Tilaisuus päättyy
Tapahtuma on osa RDI2CluB-hanketta.
Lisätietoja:
Suvi Bayr
projektipäällikkö
040 652 3848
suvi.bayr[a]keskisuomi.fi
BEA-APP ja RDI2CluB
Hannu Koponen
kehittämispäällikkö
040 595 0009
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi