Keski-Suomen strategia 2040

Vuonna 2040 Keski-Suomi on osaava ja hyvinvoiva bio- ja digitalouden kansainvälinen maakunta. Toimiva aluerakenne ja saavutettavuus sekä monipuolinen kansainvälinen toiminta mahdollistavat kehittämistyön tuloksellisuuden.

Millaisessa Keski-Suomessa haluamme elää? Millaista Keski-Suomea rakennamme lapsillemme ja heidän lapsilleen? Tällaisille peruskysymyksille Keski-Suomen strategia on rakennettu.

Bio-, digi- ja osaamistalous ovat Keski-Suomen tulevaisuuden vahvuuksia. Biotalouden kehittyminen perustuu maakunnan luonnonvarojen älykkääseen hyödyntämiseen, ja ala tuo valtaosan maakunnan vientitulosta myös tulevien vuosikymmenten aikana. Digitalouden mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää uudelleenajattelua kaikilla toimialoilla, organisaatioissa, yhteiskunnan rakenteissa ja instituutiossa. Alan kehittämisnäkymät ovat huikeat. Osaamistalous tuottaa uutta liiketoimintaa, kun elinkeinot, koulutus ja tutkimus toimivat yhdessä.

Keski-Suomen maakuntastrategia tukee keskisuomalaisten päämääriä tulevaisuuden rakentamisessa. Strategian avulla Keski-Suomen kunnat, yritykset, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, viranomaiset, järjestöt sekä asukkaat voivat sitoutua yhteisesti sovittuihin tavoitteisiin. 

Maakuntastrategia perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin sekä lakiin alueiden kehittämisestä. Se tarkistetaan 4 – 8 vuoden välein. Seuraavan kerran strategia tarkistetaan vuoden 2021 aikana.


 

Ladattavat dokumentit

Keski-Suomen strategia maakuntavaltuustolle

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Pirjo Peräaho

Pirjo Peräaho

Aluekehitysjohtaja

040 591 0760

pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi