Kuntien ilmastotekoja

Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti

Mitä on kuntien ilmastotyö? Mitkä on meidän kunnan ilmastopäästöt? Mitä kunta voi tehdä? Minkälaisia verkostoja tai työkaluja kuntien ilmastotyön avuksi löytyy? Kaikkiin näihin kysymyksiin yritetään lyhyesti vastata tässä tietopaketissa. Tietopaketti on tarkoitettu päätöksenteon tueksi Keski-Suomen kuntien päättäjille ja työntekijöille sekä kaikille muille kuntien ilmastotyöstä kiinnostuneille.  Paketti päivittyy, joten kerro tietotarpeesi ja kiinnostuksesi rohkeasti Suville (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti

Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti: Osa 1. Päästöt ja tavoitteet
Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti: Osa 2. Kunnan rooli, ilmastojohtaminen ja verkostot
Keski-Suomen kuntien ilmastotietopaketti: Osa 3. Työkaluja kunnan ilmastotyöhön

Keski-Suomen kuntien ilmastotyön painopisteenä vuosina 2019-2020 oli Keski-Suomen kuntien ilmastotyö. Tavoitteena oli tehdä ilmastotyöstä systemaattinen osan kuntien toimintaa ja kasvattaa keskisuomalaisten kuntien ilmasto-osaamista. Vuoden mittaisessa hankkeessa lähestyttiinn ilmastohaastetta konkretian kautta ja hyödynnettiinn vertaisoppimista. Yksillä resursseilla tehtiinn työtä kaikkien keskisuomalaisten kuntien hyväksi. Hanke on loppunut, mutta materiaalit ovat käytössä.

Kuntien ilmastohankkeessa luotiin ja kerättiin monenlaista tietoa kuntien ilmastotyön avuksi ja tueksi. Niitä on kerätty alle. Monet (mutta ei kaikki) aineistoista ja linkeistä liittyvät  webinaareihin ja työpajoihin, joita järjestettiin kunnille vuoden 2020 aikana.

Keski-Suomen kuntien ilmastotyö

Kuntien ilmastotyön tilannetta kartoitettiin syksyllä 2019. Jokaisessa kunnassa pidettiin työpaja ja näiden pohjalta tehdyt kuntakohtaiset tiivistelmät löytyvät alta. Kuntakierroksen koontina julkaistiin myös Keski-Suomen kuntien ilmastotyön tilannekatsaus.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Suvi Bayr

Suvi Bayr

Projektipäällikkö

040 652 3848

suvi.bayr[at]keskisuomi.fi